zondag 20 december 2009

Wat! Ga je op de beurs?


Velen, als je zegt van 'ik handel op de beurs' of 'ik ga op de beurs', kijken je zo aan van, 'oei, pas maar op dat je niet alles verliest'. Of ze zeggen 'dat lukt jou toch niet, de meesten verliezen alleen maar'. Je kent die verhalen wel. Het is gewoon wat onbegrip, de algemene instelling dat de beurs een geldverslindend monster is. Eigenlijk al die uitlatingen hebben te maken met risico nemen, of eigenlijk het niet kunnen of willen nemen van risico's. Mensen projecteren hun angst eigenlijk op jou als ze zoiets zeggen. Eigenlijk zeggen ze gewoon: 'Ik kan dat niet'.

Risico mijden
De meesten onder ons willen graag risico's vermijden. We zetten ons geld op de bank en dan een jaar later krijgen we rente. Stel we zetten als voorbeeld 10.000 euro op de bank, dan krijgen we bij een rente van 3%, de ongelooflijke rente van 300 euro. Dus in het totaal 10.300 euro. Daar gaat dan nog eens wat vanaf, en als je geluk hebt, heb je meer dan dat de inflatie alweer heeft afgenomen.

Als je op die manier voor zekerheid kiest dan kan je (tenzij de bank failliet gaat) natuurlijk niets verliezen. Maar aan de andere kant zul je er ook nooit rijk van worden en natuurlijk is het ook wel saai, want vooraf weet je hoe het verhaaltje af gaat lopen. Na 10 a 20 jaar sta je nog even ver als 95 a 99% van de mensen.

Werk en Overheid
Als je genoegen neemt met je werk(sleur) en dan hopelijk de rest van je leven er met je salaris komt, dan waarom niet. Maar wil je toch iets meer, de mogelijkheid, dat sprankeltje hoop om meer te bereiken als het salaris wat voor je job gegeven wordt, dan is er de immense beurswereld, met een legio mogelijkheden om geld te verdienen of te verliezen. Of de koersen nu stijgen of dalen, elke kant op kan je geld verdienen of verliezen natuurlijk

Ik was er al snel achter dat ik met het gewone werken niet het grote geld zou binnenhalen. Natuurlijk kan je altijd een zaak beginnen, maar dan heb je een opstartbedrag nodig, personeel en natuurlijk personeelskosten, al die regelstress en ga zo maar door.

Tel van je zuurverdiende centen dan nog al die leuke nieuwe belastingen af die de overheid steeds weer bedenkt. Denk maar in Nederland aan de C02 tax, de mogelijke kilometerheffing, waarschijnlijk ook meer belastingen gaan afdragen op je loon vanaf 2010 en ga zo maar door. Ik schat wel dat er bij sommigen onder jullie nu stilaan wel de handjes gaan jeuken of het verstand wat geprikkeld wordt om toch een uitweg te zoeken.

Hoe kan ik rijk worden?
Rijk wordt je alleen, als je risico neemt in het leven, en risico nemen dat is voor velen onder ons niet weggelegd. Natuurlijk kan je als je op de beurs gaat beleggen een hoop verliezen, maar langs de andere kant heb je ook de mogelijkheid om een boel te verdienen. Even samengevat zoals ze het in het Engels zeggen, no guts no glory!

Bereid je voor
Als je onvoorbereid op sollicitatie gaat, deelneemt aan een wedstrijd of wat dan ook dan zal je vast niet als eerste eindigen. Dat is net hetzelfde als op de beurs, je moet jezelf goed voorbereiden, je zelf wapenen met kennis en vooral ook psychisch goed in je schoenen staan want anders ga je meer verliezen als je lief is.

Daarom is deze blog ook opgezet, om je op weg te helpen, en nu en dan plaatsen we een actie die we potentie vinden hebben. Die kan je zelf uitvoeren, hetzij in je schaduwportefeuille of op de beurs.

De links die ik hieronder geplaatst heb, hebben mezelf ook een stapje verder gebracht, dus maak je lid van de traders blog en je krijgt gemiddeld elke week een nieuwe leuke leerrijke video die je vast kan gebruiken om betere acties te doen op de beurs.

Via de banner hieronder krijg je toegang tot een 3-tal gratis seminars. Je kan ook betalend lid worden, en dan kan je honderden workshops volgen over beleggen. Zaken hoe je indicatoren gebruikt zoals MACD, Stochastics, RSI, wanneer kopen en verkopen, Money Mangement, Psychologie van het handelen en nog veel meer.



Trendtraders Favoriete Links


Share/Save/Bookmark

0 comments:

Een reactie posten


Buy gold online - quickly, safely and at low prices