vrijdag 4 december 2009

Maakt de Marathon man zijn tocht af?

Ik wil even inzoomen op een paar marathon lopers die een beetje buiten adem geraken:

Nasdaq dagelijks

Nasdaq Daily Chart December 04, 2009
Met dank aan marketclub voor de grafiek.

Sinds maart is deze sportman al aan het lopen en steeds bereikte hij hogere koersen maar zo rond oktober begint hij een beetje moe te worden en lijkt het steeds moeilijkr te worden om nog verder door te duwen. Hij loopt nu een tegen een grote weerstand aan en wil graag doorzetten en doorbreken maar heeft al een keer gefaald. Ik zie ook een divergentie op de MACD, wat een teken is van verzwakking en onze trouwe loper is zelfs een etage lager aanbeland in een lager gelegen trendkanaal.

Gratis: Marketclub - Nasdaq Trend Analyse

S&P 500 dagelijks

S&P Daily Chart December 04, 2009
Met dank aan marketclub voor de grafiek.

We zijn nu in december en het kan wel eens heel spannend worden in deze maand, vooral met deze hardnekkige loper die steeds weer probeerde door te breken. Maar we zien een divergentie in de MACD en ook de RSI neemt af. Daarom even deze video om je door deze periode te helpen.

In deze video kun je de exacte punten zien die we bekijken om te constateren of er een trend verandering komt in de S&P 500.
Bekijk video.
Gratis: Marketclub - S&P Index Trend Analyse


Advies
Ik adviseer om uit Long posities te blijven totdat er meer duidelijkheid is. De dollar wordt wat sterker en dat gaat meestal gepaard met lagere koersen.
Share/Save/Bookmark

0 comments:

Een reactie posten


Buy gold online - quickly, safely and at low prices