dinsdag 24 april 2012

Analyse Goud spot: wanneer breken we uit?












Ik volg de koers van de Goud Spot bijna dagelijks en zoals je kan zien in de grafiek heb ik het volgende scenario voor ogen, namelijk dat goud na nog één keer een kleine stijging, weer zakt en daarna pas aan zijn uitbraak begint.

Waarom?

  • MA365 heeft op het dagelijkse time frame steeds weer support gegeven aan goud en deze ligt rond de $1587.
  • De langere termijn schuine trendlijn voor goud komt overeen met de onderkant van de huidige koersen, en deze biedt ook al heel lang support
  • We hebben een triangle, en die zal gaan uitbreken, of het nu naar onder of boven is, maar er komt er eentje aan
  • In Europa en Amerika gaat het nog steeds niet goed. De ECB houdt de rente laag om de economie te ondersteunen.  Mogelijk komt er toch een QE3 in Amerika. Nu wordt dit nog steeds tegengehouden, maar hoe lang nog. Allemaal zaken die goud omhoog zouden kunnen duwen.
  • Goud staat ook relatief weer laag.
Natuurlijk gaan we even afwachten wat de koersen gaan doen, en als veiligheid kan je de onderste en bovenste trendlijn aanhouden om een positie in te schieten of weer te sluiten. En vooral de uitbraak naar onder of boven gaan we scherp in de gaten houden, want dat zijn mooie momenten voor een trader!!!

Mijns inziens gaat het niet meer lang duren voordat we een richting kiezen, dus voor nu ga niet te veel long of short want je gaat geheid je vingers branden!
Share/Save/Bookmark

0 comments:

Een reactie posten


Buy gold online - quickly, safely and at low prices